KTE

Miért legyek tagja a Közlekedéstudományi Egyesületnek?
.

KTEKedves fiatal Kolléganő/Kolléga!

A címben szereplő kérdés megválaszolásához szeretnénk egy kis segítséget nyújtani. Szerintünk a legjobb módszer, ha az ember saját tapasztalataiból indul ki és az alapján próbálja meg összefoglalni, hogy mit is nyújthat a KTE az új belépőknek.
Talán az első közelítésben egy olyan közösséghez való tartozást, amely több mint 6000 tagból áll, s a tagok érdeklődési köre és céljaik a tekintetben azonosak, hogy tenni szeretnének valamint a közlekedés, a közlekedéstudomány elméleti és gyakorlati fejlődéséért.

Egy kicsit egyszerűbben és megfoghatóbban:

  • Tagja lehetsz egy olyan országos szervezetnek, amely a szakma legjobbjait fogja össze.
  • Lehetőséget biztosítunk számodra, hogy hasznos információkat kaphass szűkebb és tágabb értelemben vett szakterületedrol.

Hogyan valósul meg mindez?

Információhoz juthatsz a KTE folyóiratain és havonta a tagoknak eljuttatott Hírlevélen keresztül, az országos és a helyi rendezvényeken hallottakból, valamint a szakmai utakon látottakból.

Mindezeken túl a KTE olyan fórum is, ahol lehetőséget kapsz arra, hogy szakmai elképzeléseidet elmondjad és azt a különböző nézopontokból megvitassátok, kiértékeljétek. Az egyesület összetétele - a mérnöktől, a technikustól, a jogásztól, a pedagógustól az orvosig többféle foglalkozást végzőt tömörít soraiba - lehetőséget biztosít egy téma több nézőpontból történo megvilágítására, a jó gondolatok felkarolására, az esetleges tévedések kiigazítására.

Találkozhatsz, megismerkedhetsz a szakma nemzetközi, országos szaktekintélyeivel.

Az Egyesület kiemelten fontos feladata a fiatal szakemberek megnyerése a megfogalmazott célok elérése érdekében. Az Ifjúsági Bizottságon keresztül ötleteidet, javaslataidat eljuttathatod a döntéshozó szervekhez, kérdéseidre választ kaphatsz idősebb és fiatal tagoktól egyaránt. A fiatal kollégák számára nyújtott legrangosabb támogatások egyike szakmai konferenciákon való kedvezményes részvétel.

A BME Közlekedési Karának 150 fő végzős hallgatói megkapták ezen tájékoztatót. Belépett 40 fő. Ezen gondolatokat hasznosítsák szervezeteink.

Belépésedet a KTE soraiba jó szívvel ajánljuk.

Dobókői György

Dr. Tóth János

 

KTEBelépési nyilatkozat itt letölthető!KTE

KTEAdategyeztető lapKTE

 

backback lap elejére backbackbacknyitólap e-maile-mailGlobeweb visszavissza backelőre
A weblapok megtekintéséhez Internet Explorer 5+, Netscape 6+, vagy Mozilla 1.2.1+ böngésző javasolt.