KTE
Tisztelt Olvasó, Kedves Érdeklődő!

A Nemzetközi Útügyi Szövetség (International Road Federation) ismételten meghirdette ösztöndíj pályázatát a 2010. évre, amelynek elnyerése esetén lehetőség adódik az Egyesült Államokban egyetemi hallgatónak lenni a jövő év őszétől. Az ösztöndíj 5.000-15.000 US dollár közötti összeg értékű.

A tavalyi évben a KKK fiatal és tehetséges mérnök kollégája sikerrel pályázott és nyert ösztöndíjat. Berencsi Miklós személyében újabb hazai közutas bővítheti ismereteit külföldön, aki a 2009. őszén már a University of Florida hallgatója lesz. Ez úton is gratulálunk Miklósnak az elért sikeréhez!

Az 1949. évtől kezdődően az IRF Alapból a föld 6 kontinensének 115 országából összesen 1.181 ösztöndíjas részesülhetett külföldi egyetemi képzésben. Az elmúlt 59 évben 13 ország közel 90 egyetemén folyathattak tanulmányokat a kiválasztottak.

Az ösztöndíj lehetőséget nyújt a hazai közutas területen dolgozó fiatal kollégáknak, hogy egy neves egyetemen bővíthessék ismereteiket, valamint fejleszthessék angol szakmai nyelvtudásukat is.

Alkalmassági feltételek:

- közlekedés területén szerzett 3-15 év közötti tapasztalat,

- BsCE (vagy azonos értékű) diploma a közlekedéshez kapcsolódó szakon,

- angol nyelven történő tanulmány/kutatás-ban való részt vételi képesség,

- nappali szakon történő tanulmányokhoz való elkötelezettség minimum 9 hónapos időszakra

A jelentkező pályázók részére előírás a TOEFL (Test of English as a Foreign Language) vizsgának megtétele, amelyen - egyetemektől függően - az előírt ponthatárt szükséges elérni. A fent említett ösztöndíj fedezi a tandíjat a két félévre, viszont ezen felül szükséges még anyagi támogatás a jelentkező részére a kiküldő cégtől a szállás és a kinti tartózkodás egyéb költségeire. Ezen költségek nagysága nagymértékben függ a választott egyetemtől, de nagyságrendileg 5.000-15.000 US dollár körüli összeg a két szemeszterre. Természetesen ez jelentős anyagi áldozat az érintett cég részéről, viszont az IRF szervezetén keresztül széles nemzetközi kapcsolatra lehet szert tenni az érintett személyen keresztül. Az ösztöndíjas programról bővebben a www.irfnews.org/fellowships weblapon lehet információhoz jutni.

Előzetes jelentkezési határidő: 2009. július 15., a végleges jelentkezési határidő 2009. október 1.

Személyes érdeklődés esetén bővebb információért kérem, forduljon az alábbi elérhetőségen keresztül:

 

Tompos Attila

igazgató

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Beruházás Támogatási Igazgatóság

1134 Budapest

Váci út 45.

Tel.: (1) 436-8561, 436-8568

Fax.: (1) 436-8160

Mobil: (20) 480-7736

E-mail: tompos.attila@nif.hu

backback lap elejére backbackbacknyitólap e-maile-mailGlobeweb visszavissza backelőre
A weblapok megtekintéséhez Internet Explorer 5+, Netscape 6+, vagy Mozilla 1.2.1+ böngésző javasolt.